Czarodzieje to strona PBF ( Play by forum ). Jeśli jesteś fanem Harrego Pottera i całego czarodziejskiego świata znajdziesz tu coś dla siebie.
Zauważył Mini i podszedł do niej i uśmiechnął się - co to za święta, że się uczysz? I to jeszcze mojego przedmiotu - powiedział widząc tytuł książki.
Podniosła wzrok na nauczyciela i powiedziała - no chyba żałoba bo się pojawiłeś... i zacząłeś do mnie gadać. Potne się wiesz? - udawała oburzoną.
Usiadł obok niej i powiedział - to już nie mój problem. Ale cóż powinnaś się uczyć. Tym bardziej, że jutro macie kartkówkę.
Wstał i uśmiechnął się - z ostatniego tematu. No to ja ide. Miłej nauki panno Villiers. - powiedział i odszedł .
Uczeń Ravenclaw'u
Weszłam na zatłoczony dziedziniec. Usiadłam w cieniu i pogrążyłam się w myślach...
Uczeń Ravenclaw'u
Idąc po dziedzińcu i zagłębiając się we własny świat, nagle w ekspresowym tempie wróciłam do codzienności.
- Cześć, Chelsea! - gdy nadarzała się okazja do rozmowy, postanawiałam ją niezwłocznie wykorzystać, bo niewiele osób uważało mnie za normalną.
Uczeń Ravenclaw'u
- Hej Deira, jak tam? - spytałam kiedy moja czarnowłosa przyjaciółka wyrwała mnie z zadumy
Uczeń Ravenclaw'u
Westchnęła.
- Wiesz, że dusza książki pachnie nie tylko papierem? - po czym usiadła obok niej i zaczęła wpatrywać się w blask słońca igrający z jej czarnymi włosami.
Uczeń Ravenclaw'u
Skwitowałam jej komentarz krótkim uśmiechem. Odgarnęłam niesforny kosmyk moich włosów, które dziś były cynamonowe.
- Znalazłaś coś ciekawego w bibliotece? - spytałam po chwili.
Uczeń Ravenclaw'u
- Znalazłam tam setki świstoklików do innych światów, dziesiątki nieśmiertelnych żyć i ciężko było wybrać jedno. Ale zdecydowałam zagłębić się w dzieje czarownic w średniowieczu i tych naiwnych prostaków - skrzywiłam się myśląc o niewielkich horyzontach osób tego pokroju.
Uczeń Ravenclaw'u
- rozumiem - odparłam tylko bo nie byłam najlepsza w prowadzeniu rozmów. Postanowiłam zaczekać aż Deirdre podejmie jakiś temat.
Uczeń Ravenclaw'u
Postarała się być bardziej... Obecna.
- A ty? Porabiałaś dzisiaj coś ciekawego?