Czarodzieje to strona PBF ( Play by forum ). Je¶li jeste¶ fanem Harrego Pottera i ca³ego czarodziejskiego ¶wiata znajdziesz tu co¶ dla siebie.
Usiad³a na ³awce i wyci±gnê³a z torby ksi±¿kê i przestudiowa³a pierwsz± stronê.
Zauwa¿y³ Mini i podszed³ do niej i u¶miechn±³ siê - co to za ¶wiêta, ¿e siê uczysz? I to jeszcze mojego przedmiotu - powiedzia³ widz±c tytu³ ksi±¿ki.
Podnios³a wzrok na nauczyciela i powiedzia³a - no chyba ¿a³oba bo siê pojawi³e¶... i zacz±³e¶ do mnie gadaæ. Potne siê wiesz? - udawa³a oburzon±.
Usiad³ obok niej i powiedzia³ - to ju¿ nie mój problem. Ale có¿ powinna¶ siê uczyæ. Tym bardziej, ¿e jutro macie kartkówkê.
Wsta³ i u¶miechn±³ siê - z ostatniego tematu. No to ja ide. Mi³ej nauki panno Villiers. - powiedzia³ i odszed³ .
Uczeñ Ravenclaw'u
Wesz³am na zat³oczony dziedziniec. Usiad³am w cieniu i pogr±¿y³am siê w my¶lach...
Uczeñ Ravenclaw'u
Id±c po dziedziñcu i zag³êbiaj±c siê we w³asny ¶wiat, nagle w ekspresowym tempie wróci³am do codzienno¶ci.
- Cze¶æ, Chelsea! - gdy nadarza³a siê okazja do rozmowy, postanawia³am j± niezw³ocznie wykorzystaæ, bo niewiele osób uwa¿a³o mnie za normaln±.
Uczeñ Ravenclaw'u
- Hej Deira, jak tam? - spyta³am kiedy moja czarnow³osa przyjació³ka wyrwa³a mnie z zadumy
Uczeñ Ravenclaw'u
Westchnê³a.
- Wiesz, ¿e dusza ksi±¿ki pachnie nie tylko papierem? - po czym usiad³a obok niej i zaczê³a wpatrywaæ siê w blask s³oñca igraj±cy z jej czarnymi w³osami.
Uczeñ Ravenclaw'u
Skwitowa³am jej komentarz krótkim u¶miechem. Odgarnê³am niesforny kosmyk moich w³osów, które dzi¶ by³y cynamonowe.
- Znalaz³a¶ co¶ ciekawego w bibliotece? - spyta³am po chwili.
Uczeñ Ravenclaw'u
- Znalaz³am tam setki ¶wistoklików do innych ¶wiatów, dziesi±tki nie¶miertelnych ¿yæ i ciê¿ko by³o wybraæ jedno. Ale zdecydowa³am zag³êbiæ siê w dzieje czarownic w ¶redniowieczu i tych naiwnych prostaków - skrzywi³am siê my¶l±c o niewielkich horyzontach osób tego pokroju.
Uczeñ Ravenclaw'u
- rozumiem - odpar³am tylko bo nie by³am najlepsza w prowadzeniu rozmów. Postanowi³am zaczekaæ a¿ Deirdre podejmie jaki¶ temat.
Uczeñ Ravenclaw'u
Postara³a siê byæ bardziej... Obecna.
- A ty? Porabia³a¶ dzisiaj co¶ ciekawego?