Czarodzieje to strona PBF ( Play by forum ). Jeśli jesteś fanem Harrego Pottera i całego czarodziejskiego świata znajdziesz tu coś dla siebie.
~Portret popatrzył na chłopaka i rzekł - złe hasło~
Przeklął pod nosem i strzelił Bombarda w obraz. Malowidło rozpadło się na strzępy i na nich popatrzyli wszyscy Gryfoni, gdyż była teraz pora odpoczynku. Merlin szepnął Finnickowi - Pamiętaj. Machnięcie i Avada Kedavra - powiedział, następnie uniósł różdżkę i strzelił morderczym zaklęciem w pierwszoklasistę, który stał najbliżej - teraz!- krzyknął do krukona. Strzelił kolejnymi Avadami i także się bronił przed 7 klasistami i innymi uczniami.
Zamurował mnie widok umierającej pierwszoklasistki.
- Expeliarmus! - Krzyknąłem odrzucając Merlina i wbiegając do dormitorium Gryfonów.
- Reparo! - Krzyczę naprawiając obraz.
- Szybko na górę! - Krzyczę do Gryfonów. - Chcą podbić Hogwart!
Wszyscy biegniemy do dormitorium chłopców.
Odrzucił się i spojrzał na chłopaka - Obscuro - na oczach krukona pojawiła się opaska, a następnie rzucił - Cruciatus. - Rzucił zaklęcie w suficie nad wyjściem, który się zawalił. - Fire Lash - po całym dormitorium latały teraz płomienie w postaci zwierząt podpalając uczniów. Czuć był zapach spalonego mięsa. ( Z wyjątkiem Finnicka)
Skulam się z bólu. Podnoszę różdżkę i chowam ją trzymając mocno.
Gdy całe dormitorium Gryfonów jest w zwłokach dzieci Merlin zdyszany popatrzył na chłopaka - zdajesz sobie sprawę, że mógłbym ich nie spalać? Mogłem niektórych ocalić, ale przez ciebie każdy nie żyje! Teraz będziesz miał problemy. Zobaczymy się po całej akcji - wycelował różdżkę w chłopaka i rzucił - Somnium - chłopak natychmiast zasnął.
Wstał wściekły.
- Nie waż się ich tknąć! - Krzyczę wściekły. - Nie żal Ci tych wszystkich młodych dzieci? - Zobaczysz Hogwart kiedyś będzie bezpiecznym miejscem nie zamieszkanym przez śmierciożerców! Zabić sobie możesz mojego ojca!
- Nie aż się jej tknąć! - Drę się. - Oddaj mi różdżkę i wynoś się z tymi śmierciożercami.